Activiteiten

Krispy Notes

Al meer dan 10 jaar ons koor...The Krispy Notes!

The Krispy Notes is het koor van De Fontein – locatie Krispijn. Het koor bestaat uit leerlingen van groep 3-8. Er wordt geoefend op vrijdagmiddag van 12.45 tot 13.30u.

We zingen graag tijdens diverse gelegenheden. We treden op in verzorgingstehuizen, in het wijkcentrum en tijdens festiviteiten op de school. Ook treden we wel eens op in de wijk, of op een afdeling van het ziekenhuis. Het koor staat onder leiding van juf Liesbeth van Wijngaarden en juf Heleen den Hartog.

Kinderboekenweek

We vinden het erg belangrijk dat onze leerlingen goed leren lezen en vooral ook plezier krijgen in het lezen. Naast de vele activiteiten die al gebeuren op dit gebied, besteden we veel aandacht aan de Kinderboekenweek.

Project

Jaarlijks organiseren we een groot project rondom een thema.

Het project wordt afgesloten met een kijkavond voor de ouders.

Spelletjesavond en disco

Een groot succes is de jaarlijkse spelletjesavond. Op verzoek van de leerlingen hebben we er een disco aan vastgekoppeld voor de oudere kinderen.

Pannenkoekendag

We doen al enkele jaren mee aan de jaarlijkse pannenkoekendag. Een groep enthousiaste ouders bakt pannenkoeken voor alle kinderen. Ook de bejaarde bezoekers van het Koloriet worden uitgenodigd een hapje mee te eten. De kinderen uit de bovenbouw verzorgen de bediening.

Vieringen

Als christelijke basisschool besteden we uiteraard veel aandacht aan de christelijke feestdagen, zoals Kerst en Pasen.

Maar ook Sinterklaas komt uiteraard jaarlijks onze school bezoeken en dan pakken we groots uit en maken we er een gezellig feest van.

Nationale Voorleesdagen

Jaarlijks worden in januari de Nationale Voorleesdagen georganiseerd. Vaak starten we met een voorleesontbijt en organiseren we daarna diverse andere leuke voorleesactiviteiten.

Excursies

Omdat leren niet alleen binnen de school hoeft plaats te vinden, organiseren we ook jaarlijks enkele excursies voor de kinderen.

'Doe ff gezond'

Om kinderen te stimuleren een gezonde leefstijl te ontwikkelen doen we mee aan het project 'Doe ff gezond'. Naast veel aandacht voor gezonde voeding wordt er veel gesport. Daarbij geven sportclubs regelmatig gastlessen, om zo de kinderen met zoveel mogelijk sporten in aanraking te brengen.

Omdat we sporten erg belangrijk vinden organiseren we ook jaarlijks een sportdag voor alle leerlingen.

Verkeersexamen en 'School op Seef'

Voor de kinderen van de groepen 7 organiseren we elk jaar een theoretisch en praktisch verkeersexamen.

Onze school is een 'School op Seef'. Dit houdt in dat wij veel aandacht aan verkeersveiligheid besteden.